Darrers 12 mesos

Sel·leció per any

Notícies / Comunicats

Xerrada sobre l’Antàrtida

image-2018-02-13

13 febrer 2018

L’alumnat de 2n d’ESO ha iniciat avui el TG Antàrtida d’una manera molt especial, ens ha visitat el Jordi Felipe, director de la Base Antàrtica Espanyola (BAE) i es ha explicat que  la BAE, gestionada pel CSIC, es va obrir al gener de 1988, i que te com a objectiu la realització de projectes d’investigació científica.

En l’actualitat, s’usen les bases per realitzar nombrosos estudis científics, tant biològics, com geològics, climatològics, etc. Aquests experiments serveixen per obtenir conclusions molt valuoses.

La base està ocupada únicament al llarg de l’estiu austral, des de mitjans de novembre fins a principis de març, encara que es mantenen registres automatitzats durant tot l’any. Es troba situada a la costa SE de Badia Sud, a la Península Hurd de l’Illa Livingston.

Ens ha parlat de l’equip humà que treballa a la base, són 52 persones, entre elles hi ha una metge, un cuiner, experts en muntanya, mecànics, i els cièntifics, i ens ha explicat les condicions en les que treballen i viuen durant 4 mesos. També hem pogut observar imatges de la flora i la fauna antàrtica. Els animals més destacats són: la foca lleopard, la foca de Weddell, el cranc, el lleó marí, el petrell, etc. Però la més destacada és el pingüí, més de mig milió habiten en l’estiu antàrtic a l’illa.